مساله مهاجران افغان چگونه حل می‌شود؟

در فضای مجازی در ماه‌های اخیر محتواهای زیادی درباره حضور مهاجران افغانستانی در ایران تولید شد. برخی از این محتواهای به عنوان موج‌های مهاجرهراسی یاد کردند. شاید آخرین موج علیه افغان‌ها را بتوان به بعد از کشته شدن داریوش مهرجویی و وحیده محمدی فر مربوط دانست.

روزنامه «فرهیختگان» مدتی پیش در گزارشی با تیتر: «رصد تغییر افکار عمومی در ماجرای مهاجران» نوشت: «تولید روزانه بیش از ۱۰ هزار پست با محتوای مرتبط با افغانستان در شبکه‌ اجتماعی ایکس(توییتر) نشان از این دارد که یکی از پردامنه‌ترین موضوعات ماه‌های اخیر یا شاید بهتر است بگوییم شش‌ماهه اخیر ایکس‌فارسی، حضور مهاجران افغانستانی در ایران است. بحثی که البته به شبکه‌های اجتماعی محدود نشد و حالا با ادامه‌دار بودن این بحث‌ها می‌شود آن را در کوچه و خیابان و تاکسی‌ هم شنید.»

محتوای تولید شده درباره افغانستانی‌ها در ایران البته فقط به موضوعات امنیتی و حتی گاهی سیاسی محدود نمی‌شود. هستند کسانی که تصور می‌کنند، افغان‌ها باعث شکل گیری اقتصاد غیررسمی در ایران شدند و حتی مشاغلی که آن‌ها می‌توانستند داشته باشند را احاطه کردند.

«اکوایران» با پیمان حقیقت طلب، مدیر پژوهش اندیشکده دیاران و حمید قنبری، حقوقدان این موضوعات را مطرح کرده است.

آن‌ها در بخش دیگری از این گفت‌وگو به این پرسش پاسخ دادند که آیا افغانستانی‌ها در ایران مساله هستند و اگر مساله‌اند چگونه می‌توان این مساله را حل کرد. آن‌ها همچنین به موضوع داغ این روزها یعنی سازمان ملی مهاجرت هم اشاره و مواد مختلف آن را واکاوی کردند:

One thought on “مساله مهاجران افغان چگونه حل می‌شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *