بازی کشورهای آسیای جنوب شرقی بین چین و آمریکا

بازی کشورهای آسیای جنوب شرقی بین چین و آمریکا

از روزهای سنگاپور
صبح شنبه خواب و بیدار بودم که صدای پیام‌های تلگرام دینگ دینگ پشت سر هم من را بیدار کرد. صدای زنگ موبایل نبود. کورمال کورمال موبایلم را جستم و از خواندن خبر حمله‌ی اسرائیل به ایران حالم بد شد. به تهران و غرب تهران حمله کرده بود. همان موقع به خانواده زنگ زدم. خواب بودند انگار. چند دقیقه بعد خودشان زنگ زدند. از صدای انفجارها بیدار شده بودند. خواهرم اول از همه به من پیام داد. بعد بابا و مامان. حرف زدیم و حسی از پریشانی تمام وجود را در برگرفت. این حس پریشانی تا عصرش با من همراه بود. تقریبا می‌توانم بگویم مهمانی ناهار دور هم جمع شدن فارغ‌التحصیل‌های پردیس بوکیت تیمای دانشگاه ملی سنگاپور را بهم زهرمار کرد. دانشگاه ملی سنگاپور ۱۲۰ سال عمر دارد. هر سال فارغ‌التحصیل‌های…
Read More
صادرات سنگاپوری به بوتان

صادرات سنگاپوری به بوتان

از روزهای سنگاپور
ما سه تا هم‌کلاسی از بوتان داریم. برای من سوال بود که چرا باید از یک کشور با جمعیت هفت‌صد هزار نفر سه تا دانشجو حضور داشته باشند؟اولش فکر کردم به خاطر موقعیت جغرافیایی بوتان است. بوتان یک کشور محصور در خشکی است و کلا دو تا همسایه دارد: چین و هند! این دو تا هم که در مجموع بیش از نصف جمعیت جهان را دارند. چین این روزها دارد یکه‌تازی می‌کند. هند هم احتمالا اگر خوب پیش برود در آینده یکه‌تاز دنیا خواهد شد. روزنامه‌ی اصلی سنگاپوری‌ها استریتس تایمز (https://www.straitstimes.com/) است. تنها جایی که به موقعیت سوق‌الجیشی سنگاپور اشاره شده دقیقا اسم این روزنامه است: روزنامه‌ی تنگه. چند روز پیش یک خبر می‌خواندم که بوتان دو تا از مدیرعامل‌های بازنشسته‌ی سنگاپوری (مدیران سابق فرودگاه چانگی و شرکت‌های منطقه‌ی صنعتی…
Read More
تابعیت مادرانه در مالزی

تابعیت مادرانه در مالزی

از روزهای سنگاپور
مالزی هفته‌ی پیش قانون تابعیت خودش را تغییر داد و زن‌های مالزیایی که خارج از کشور مالزی بچه‌دار می‌شوند هم می‌توانند تابعیت مالزیایی خودشان را به بچه منتقل کنند:https://www.straitstimes.com/asia/se-asia/malaysia-approves-new-law-allowing-mothers-to-pass-on-citizenship-to-children-born-overseas امروز با جینگ هم‌کلاسی مالزیایی‌ام داشتم در موردش صحبت می‌کردم. جینگ لیسانس حقوق دارد و یک فوق‌لیسانس هم از دانشگاه لایدن هلند دارد و حالا هم هم‌کلاسی‌ام است. توی قوه قضاییه‌ی مالزی کار می‌کرده قبلا. با هم صحبت کردیم و بهش تبریک گفتم بابت تغییر قانونی که پیش آمده. ناراضی بود البته. می‌گفت ظاهرش تغییر کرده. اما وزارت کشور ما کلی بند و تبصره آورده و معنای قانون را ازش گرفته. گفته که تا من تایید نکنم حق نهایی شدن مدرک تابعیت وجود ندارد و… گفتم چه‌قدر عجیب. دقیقا شبیه وزارت کشور ایران. برایش کمی از قانون تابعیت ایران گفتم و…
Read More
توقف غیرقانونی تابعیت مادرانه

توقف غیرقانونی تابعیت مادرانه

دیاران, مصاحبه‌ها
گزارش روزنامه‌ی هم‌میهن درباره‌ی توقف اجرای قانون تابعیت مادر ایرانی- بخشی از گزارش شامل مصاحبه با پیمان حقیقت‌طلب نوشته‌ی زهرا جعفرزاده: سرنوشت کودکان حاصل از ازدواج‌ زنان ایرانی با مردان غیرایرانی،‌ زندگی در سایه است، بدون مدرک هویتی رسمی. آنها در مدرسه، دانشگاه، محل کار و در ازدواج‌شان بلاتکلیف‌اند. در بهمن‌ماه سال 1402 رئیس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد که تاکنون برای 26 هزار نفر از فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی با پدر خارجی، شناسنامه صادر شده است؛ درخواست‌هایی که احتمالاً پیش از سال 1401 ثبت شده و بعد از آن متوقف شده است. مادر ایرانی، پدر مهاجر غیرایرانی؛ فرزند؟ بی‌هویت سرنوشت کودکان حاصل از ازدواج‌ زنان ایرانی با مردان غیرایرانی،‌ زندگی در سایه است، بدون مدرک هویتی رسمی. آنها در مدرسه، دانشگاه، محل کار و در ازدواج‌شان…
Read More
شب فرهنگی مدرسه‌ی لی کوآن یو

شب فرهنگی مدرسه‌ی لی کوآن یو

از روزهای سنگاپور
از دو هفته‌ی قبلش به‌مان ایمیل داده بودند که اگر می‌خواهید توی شب فرهنگی مدرسه، غرفه‌ی کشور خودتان را داشته باشید به ما بگویید. حالم گرفته بود و به ایمیل جواب نداده بودم. همکاران سابق کم‌کاری زیاد داشتند و وقتی هم من با ۸۵۰۰ کیلومتر فاصله نشست را جلو برده بودم شروع کرده بودند به بدگویی در مورد من که چرا فلان چرا بهمان. خیلی برخورد تاثیرگذاری داشتند با من و حالم از هر گونه همکاری برای ایران به هم خورده بود. خبرهای ایران هم که پی در پی نومیدکننده. رمقی نداشتم که پرچم ایران را بالا ببرم. وقتش را هم نداشتم. دست تنها بودم و اصلا و ابدا نمی‌رسیدم. می‌دیدم که بقیه‌ی کشورها توی هفته‌ی آخر دارند خودشان را اماده می‌کنند و تمرین می‌کنند. حافظ و فائز برداشته بودند…
Read More
محسن رنانی در نشست تحصیل کودکان مهاجر: کودک، شهروند جهان است

محسن رنانی در نشست تحصیل کودکان مهاجر: کودک، شهروند جهان است

بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر در ایران
گزارش روزنامه شرق از نشست  تحصیل کودکان مهاجر در ایران؛ چالش‌ها و فرصت‌ها با حضور محسن رنانی نشست بررسی تحصیل کودکان مهاجر در ایران، چالش ها و فرصت ها، به همراه نقد و بررسی کتاب «بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر در ایران» هفته گذشته با حضور فعالان مدنی و روزنامه نگاران در تهران برگزار شد. در این جلسه، افرادی همچون محسن رنانی، سیمین کاظمی، پیمان حقیقت طلب، ژیلا بنی یعقوب و اعظم صوفیانی حضور داشتند.در ابتدای این جلسه، ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار و فعال مدنی که مدیریت پنل را بر عهده داشت، با اشاره به اینکه بسیاری از مهاجران افغان در ایران مجبور هستند به مشاغلی روی بیاورند که با شغل اصلی آنها متفاوت است، گفت: «بسیاری از مهاجران افغانستانی نمی توانند در زمینه کاری خود مشغول باشند و…
Read More
«بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر در ایران» از منظر «کودک، شهروند جهانی»- گزارش ایراف‌نیوز

«بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر در ایران» از منظر «کودک، شهروند جهانی»- گزارش ایراف‌نیوز

ارائه‌ها, بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر در ایران, دیاران, کتاب‌های من
نویسنده‌ی گزارش: سارا محمدی ناجی منبع: ایراف‌نیوز به گزارش ایراف، نشست تحصیل کودکان مهاجر، چالش ها و فرصت ها با محوریت کتاب “بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر در ایران” نوشته “پیمان حقیقت طلب”، “محمد مهدی دهدار”، “رزگار سلیمی” و “صبا قدیمی” با حضور “محسن رنانی”، “سیمین کاظمی”، “پیمان حقیقت طلب” و به “میزبانی ژیلا بنی یعقوب” و “اعظم صوفیانی” ، پنجشنبه ۱۲ مهر در موسسه فرهنگان برگزار شد. محسن رنانی نویسنده و فعال سیاسی گفت: کودک شهروند جهانیست و در هر شرایطی حق کودک باید رعایت شود به ویژه حق سواد و آموزش او. نویسنده کتاب “چرخه‌های افول اخلاق و اقتصاد” با تاکید بر اینکه کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته تفکر گذشته نگر و تهدید نگر به مسائل و آینده دارند گفت:“دولت همواره معضلات را به عقب انداخته،…
Read More