ارائه در تد اکس ۲۰۲۰ اصفهان: در صحنه‌ی عمومی حرف بزن!

ارائه در تد اکس ۲۰۲۰ اصفهان: در صحنه‌ی عمومی حرف بزن!

ارائه‌ها, چندرسانه‌ای, دیاران
تداکس اصفهان ۲۰۲۰ با عنوان راه حل های ساده (TEDxEsfahan) در تاریخ ۲۸ آذرماه ۱۳۹۹ بصورت پخش زنده اینترنتی در باغ گل‌های اصفهان برگزار گردید. این رویداد که بصورت پخش زنده اینترنتی و از طریق کانال تدکس اصفهان در آپارات و پیج اینستاگرام این رویداد پخش شد، در فضای زیبای باغ گل‌های اصفهان در روز جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۴ الی ۱۶ اجرا شد. رویداد ۲۰۲۰ تد اکس اصفهان شامل ۶ سخنران از سراسر کشور بود و موضوعات گسترده‌ای را از پرنده‌نگری و سلامت روان تا حل یک مشکل بزرگ در سطح کلان کشور از طریق راه‌حل‌های ساده را پوشش داد. خانم آیه حمداوی در حوزه سبک زندگی سالم آقای ایمان ابراهیمی در حوزه توسعه فردی آقای پیمان حقیقت طلب در حوزه حل معظلات اجتماعی آقای سیروس زارع در حوزه کمک به جامعه کوچک…
Read More
حوزه مهاجرت و مهاجران با کمبود پژوهش مواجه است

حوزه مهاجرت و مهاجران با کمبود پژوهش مواجه است

دایاسپورا, دایاسپورا, کتاب‌باز
گزارش رونمایی از کتاب «دایاسپورا» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست رونمایی و معرفی کتاب «دایاسپورا» ساعت ۱۷ چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت با حضور سید پیمان حقیقت‌طلب، مترجم و محمد‌مهدی دهدار، پژوهشگر حوزه مهاجرت، در سالن گوشه نقد مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد. در این نشست حقیقت‌طلب، مترجم، درباره عنوان کتاب یعنی «دایاسپورا» گفت: به طور عام دایاسپورا به جمعیت‌هایی از یک کشور اطلاق می‌شود، که در کشور دیگر به‌عنوان مهاجر زندگی می‌کنند. یک مسئله‌ای که از همان ابتدا با آن مواجه شدیم، کمبود کارهای پژوهشی در حوزه مهاجرت و مهاجران است. از همان‌جا تصمیم گرفتیم به سمت تالیف یا ترجمه کتاب‌هایی برویم که مباحث پایه‌ای مهاجرت را دارند. وی افزود: «دایاسپورا» مفهوم گسترده و عامی است که در حوزه مهاجرت…
Read More
با قایق کاغذی سفر کن

با قایق کاغذی سفر کن

چای سبز در پل سرخ
معرفی ده سفرنامه‌ی خواندنی و جذاب در وبلاگ سایت باسلام: ۹. «چای سبز در پل سرخ»، نوشته سیدپیمان حقیقت‌طلب، محسن شهرابی‌ فراهانی و حسین شیرازی سفرنامه‌هایی که از یک دغدغه‌ی مهم و اساسی سرچشمه می‌گیرند، همیشه برای من جذاب و ارزشمند بوده‌اند. «چای سبز در پل سرخ» هم یکی از این سفرنامه‌هاست. این کتاب در کنار توصیف شهرهای افغانستان، وضعیت مهاجران افغان را نیز به تصویر می‌کشد. «چای سبز در پل سرخ» که نوشته سیدپیمان حقیقت‌طلب، محسن شهرابی‌فراهانی و حسین شیرازی است یک‌جور سفرنامه گروهی است. بعد از خواندن این کتاب تازه متوجه می‌شوید چه قدر بین تصور ما از مهاجران و آنچه واقعا در افغانستان دارد اتفاق می‌افتد، تفاوت وجود دارد و چرا تا افغانستان را نبینیم، درک درستی از فرهنگ و مردم آن نیز نخواهیم داشت. «چای سبز…
Read More
ازکابل تا تهران در رنج تحصیل

ازکابل تا تهران در رنج تحصیل

مصاحبه‌ها
مصاحبه با روزنامه اعتماد و بررسی مسائل و چالش‌های تحصيلی كودكان پناهجوی افغانستانی در ايران الهه باقري‌سنجرئي  سرزمين كهني است كه طي دوره‌هاي گوناگون، با نام‌هاي مختلف شناخته مي‌شده؛ جايي كه امروز افغانستان ناميده مي‌شود و نزديك به نيم‌‌قرن است كه ميزبان جنگ‌هاي پي‌در‌پي شده و رنگ آرامش نديده است. از آغاز جنگ ارتش شوروي در مقابل مبارزات چريكي افغانستان تا حمايت تسليحاتي امريكا از مجاهدان افغان براي مبارزه با كمونيست‌ها، از درگيري‌هاي قومي و داخلي تا قدرت‌گرفتن‌هاي چندباره طالبان، حضور تكفيري‌ها و گروهك‌هاي تروريستي و كشورهاي خارجي با وعده صيانت از جان و مال افغان‌ها. كمتر كشوري مانند افغانستان است كه تا اين اندازه ناآرامي به خود ديده باشد. حتي زماني كه حكومت مركزي در آن كشور استقرار داشت، باز هم از هجوم درگيري‌ها در امان نبود؛ نتيجه اما…
Read More
به خاطر یک سیم‌کارت ناقابل

به خاطر یک سیم‌کارت ناقابل

انتشارات
مصاحبه با روزنامه شرق پیرامون حق دسترسی به سیم‌کارت تلفن همراه برای مهاجران در ایران. مهاجر افغانستانی حتی اگر بیش از یک دهه اینجا زندگی کرده‌، مادر ایرانی داشته‌ یا حتی در ایران به دنیا آمده باشد با میزبانی بی‌نقصی مواجه نیست گرچه این مساله پای در انبوه مشکلات میزبان هم دارد. مصایب میهمانی و میزبانی  مصایب مهاجران افغانستانی در ایران کم نیست. فرقی ندارد با گذرنامه و از مبادی قانونی به ایران آمده باشند یا از شر طالبان گریخته، از مرزها گذشته و خود را به ایران رسانده‌باشند. مهاجر افغانستانی حتی اگر بیش از یک دهه اینجا زندگی کرده‌، مادر ایرانی داشته‌ یا حتی در ایران به دنیا آمده باشد با میزبانی بی‌نقصی مواجه نیست گرچه این مساله پای در انبوه مشکلات میزبان هم دارد مساله تحصیل تحصیل در…
Read More
تابعیت اجباری

تابعیت اجباری

مصاحبه‌ها
مصاحبه با روزنامه «هم‌میهن» در مورد انتقال اجباری تابعیت مرد ایرانی به زن خارجی در ازدواج. گزارش «هم‌میهن» از وضعیت زندگی و ازدواج زنان مهاجر در ایران که آنها را محدود می‌کند. سوگل دانائی خبرنگار اجتماعی مردی با اسلحه بهمن‌ماه سال 1401 وارد سفارت آذربایجان شد. کلاشینکف او رئیس حراست سفارت آذربایجان را کشت و دو نفر دیگر را زخمی کرد. یاسین در اولین اظهاراتش اعتراف کرده است که با این کار خواسته: «دست زنش را بگیرد و با خودش به خانه بیاورد.» «گلنار علیوا» زنی بود که قصه زندگی‌اش بهمن‌ماه پارسال در رسانه‌ها مطرح شد. همسرش ادعا کرده است: «برای به‌دست آوردن زندگی‌ام که نابود کرد، به سفارت رفتم.» همین چند خط روابط دیپلماتیک ایران و آذربایجان را متحول کرد. اتفاقی که مسئولان ایران آن را «اختلافات شخصی و…
Read More
قومیت‌گرایی در افغانستان و تأثیرات آن بر زیست مهاجران در ایران

قومیت‌گرایی در افغانستان و تأثیرات آن بر زیست مهاجران در ایران

دیاران
دومین نشست از سلسله‌نشست‌های هم‌اندیشی در باب ابعاد فرهنگی حضور مهاجران افغانستانی در ایران با عنوان «قومیت‌گرایی در افغانستان و تأثیرات آن بر زیست مهاجران در ایران» دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور سید عسکر موسوی (دکتری انسان‌شناسی از دانشگاه آکسفورد) و مجتبی نوروزی (معاون سابق رایزنی فرهنگی ایران در افغانستان) و با دبیری پیمان حقیقت‌طلب (مدیر پژوهش اندیشکده دیاران) ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور و اندیشکده دیاران برگزار ‌شد. در بخش اول این برنامه سید عسکر موسوی ضمن تشریح معنای دقیق قوم‌محوری، قوم‌گرایی در افغانستان را امری تاریخی دانست و ابراز کرد: بحث قومیت‌گرایی یا به تعبیر درست‌تر، قوم‌محوری در افغانستان، بحثی دامنه‌دار است و از زمانی که جغرافیای افغانستان شکل گرفته، این بذر هم در آن رشد کرده است.…
Read More
روایت یک تغییر سیاستی: تابعیت مادرانه

روایت یک تغییر سیاستی: تابعیت مادرانه

ارائه‌ها, چندرسانه‌ای, دیاران
ارائه‌ی فعالیت‌های چند ساله‌ی دیاران به عنوان یک سازمان غیردولتی در پیشبرد لایحه‌ی اصلاح تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در آبان ماه سال ۱۳۹۸. در این جلسه تجربیات «انجمن دیاران» در جریان تصویب لایحه‌ی «اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی»، ارائه شد:
Read More